Előző
Előző termékkép

Spirulina italpor 250g (Lejárat: 2026.07.06.)

Következő

Vegán tojáspótló (Lejárat: 2024.10.12.)

Következő termékkép

Agar-agar 100g NaturPiac

Agar-agar 100g NaturPiac

Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják.

Cikkszám: 561214 Kategóriák: ,

Leírás

Az agaragar jellemzői

Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot.
80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől nő a telítettség érzése.

Miért kedveli a gasztronómia az agaragart?  

– Rendkívüli sűrítő, zselésítő hatása miatt (hidegtálak, aszpik)
– Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez (cukrászipari termékek)
– Melegítés közben is stabil marad, állagát tartja (szószok)
– Könnyen tárolható, használata egyszerű
– Vegetáriánusok is fogyasztják 

Az agaragar használata

1 liter folyadékhoz kb. 5g agaragar port használjunk. Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, 2-3 percig forralni. Az agaragar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Agar-agar 100g NaturPiac” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2023 • Discovery Bliss Trade Kft.

Kosár

0
image/svg+xml

Jelenleg üres a kosár.

Vásárlás folytatása